Mira

Myssläs Chilepeppar Mirasol


 


Mira är "The Grand Old Dame" i gänget. Miras ord gäller, Miras vilja är lag och Mira vet alltid bäst. I alla fall om man frågar Mira.

 

Mira är född 2008 på Myssläs kennel på Gotland.

Hon är en otroligt mysig liten hund, som charmar alla med sitt glada, sorgfria sätt, och sin förmåga att hitta på precis vad som helst. Hon är hunden som helt oprovocerat kan få för sig att hoppa upp på matbordet eller varför inte upp i famnen på en vilt främmande person? Eller vad sägs om att kasta sig handlöst nedför trappan från husets övervåning, hundra procent övertygad om att någon skall fånga henne?
Mira dras även med ett svårbehandlat drag av kleptomani. Allt ätbart som lämnas framme stjäls och försvinner ner i Miras mage. Ja, att lämnas framme är förresten en defintionsfråga. I Miras ögon har något lämnats framme om det är i dubbla plastpåsar i en stängd väska med kodlås på dragkedjan. 

"Challenge accepted" säger Mira.

 

Sin kleptomani och dåliga impulskontroll till trots är Mira en väldigt enkel hund. Hon är stabil och trygg, men ändå följsam. Hon vill gärna jobba men har en stor dos egen vilja. På tollares vis vet hon bäst själv och har hon fått för sig att fågeln ligger till höger så ligger den till höger, hur många gånger man än försöker övertala henne om något annat.

Hon har en fantastisk näsa och mycket jaktvilja , och hon är helt viltspontan.

 

Mira har hela tiden jakttränats men det var först 2018, 10,5 år gammal, som hon startade sitt första jaktprov ihop med min mor. Tyvärr blev det inget pris då Mira, som domaren uttryckte det "visade en stor apporteringslust och vattenglädje men var för dagen något olydig. Dock en hund att satsa på för framtiden."

Härligt att höra. Tror inte han visste att Mira var nästan 11 år gammal vid provtillfället.

Mira hade helt enkelt, till min mors stora förtret, kommit tillbaka med en fågel när mamma kastade en dummie, sen hoppade hon i sjön. Efter det underhållande spektaklet bestämde sig Mira på Miras vis för att göra det hon skulle och resten av provet gick mycket bra. Då var det dock redan för sent, sa min mor.
Snicksnack, sa Mira.

 

I agilityn är Mira en riktig kämpe. Hon älskar beröm och applåder och ju mer man tjoar, skriker och applåderar, desto fortare springer Mira! Hon är snabb i svängarna, och går som allra bäst på riktigt svåra banor. Vem som helst kan köra Mira, om man springer fort, skriker glatt och är beredd på att hon kan få för sig precis vad som helst.

Lika laddad som hon är inne på banan, lika avslappnad är hon dock efter loppet. När det inte är hennes tur strosar hon runt utan att bry sig nämnvärt om tjoet och tjimmet runt omkring. En tydlig på- och av-knapp alltså.

 

Nu, vid den aktningsvärda åldern av tretton år, är Mira pensionerad från tävlandet. Nu tränar hon det hon vill, när hon vill, och hur hon vill. Alldeles ypperligt, om man frågar Mira!

 

Mira har haft två kullar, en efter Honey Creek´s real Madrid, och en efter Vildandens Knallpulver Af Axquiz.
Ur den första kullen behöll vi hennes dotter Wildbird Vessla Vilding.

 

Miras meriter:


# Svensk Agilitychampion

# Två cert i hoppklass

#Sjundeplacerad individuellt agility-Sm 2015

# Deltagit agility-SM 2013,2014,2015,2016,2017,2018

# Uppflyttad till fortsättningsklass rallylydnad

# Förstapris lydnadsklass 2

# Godkänd anlagsklass viltpår

# Godkänd MH med skott

# 88 poäng nybörjarklass workingtest

# Förstapris juniorklass utställning

# Godkänt doftprov eucalyptus
# Startat tollingjaktprov på sitt eget vis.


 

Mira SM 2018
mira4
Mira SM 2017 4
mira 3
Mira SM 2013