Lix

Nala 
 
Lix, som hon kallas till vardags, är en sheltietjej född 2013. Lix är med sina 39 centimeter inte lika stor som tollarna, men det är inget som hon själv känns vid.

 

Lix tar livet med en klackspark, alla är hennes vänner och ingenting är farligt och tollare är egentligen får som bör vallas åt rätt håll. Vilket som är rätt håll är det ingen som riktigt vet, allra minst Lix själv. Att tollardamerna emellanåt blir sura över att behandlas som en skock får rör inte Lix nämnvärt. 


Lix är en väldigt lättlärd tjej, full av energi och livsglädje och helt utan rädslor. Hon tar sig an alla uppgifter på samma kavata sätt, varesej det gäller agilityträning, lydnad eller varför inte apportera fågel? Lix har visat sig vara en väldigt entusiastisk duvapportör.


Lix började som min mors agilityhund, men när hon ganska snabbt kom upp i klass 3 bestämde sig min mor för att jag fick ta över agilityn med henne.
Det har jag inte ångrat, för Lix är en väldigt rolig hund, och på SM 2021 visade hon var skåpet ska stå, genom att ta ett silver i mediumklassen! Detta lyckades hon med trots att hon, på grund av coronaepidemin, inte hade stått på startlinjen på en agilitybana på nästan 1,5 år! 

Lix har även startat lite lydnad, rallylydnad och nosework med bra resultat, och på sista tiden har hon även börjat med hoopers.


Lix allra största tillgång är hennes personlighet. Hon är verkligen helt trygg i alla situationer, fungerar med alla hundar och människor men är samtidigt mjuk och följsam. Detta är något som vi tycker bör föras vidare, och därför tog vi 2016 en kull valpar på Lix, efter Käpäläkoplan Battery.

Dessa små yrväder visar redan att de har tagit efter sin mors arbetsvilja och ypperliga temperament. En av valparna blev kvar hos oss, nämligen Wildbird Grey Ghost. 

 

Lix meriter:


# SM-silver agility-SM 2021 medium.
# Svensk Agilitychampion

# Svensk Hoppchampion

#Kvalad till agility-SM 2018, samt    2021.

# Uppflyttad till lydnadsklass 1.

# Tävlar nybörjarklass rallylydnad

# Godkänt doftprov eukalyptus
# Utfört BPH med utmärkt resultat 

Lix SM 2021 (2)
Lix SM 2021 2
1907Karlskrona200
Lix SM 2021