Blixtra

Wildbird Röda Blixtra

 

"En del hundar har en räv bakom örat. Inte jag. Jag ÄR räven bakom örat." - Wildbird Röda Blixtra

 

Blixtra är hunden som lever livet till 110 %! Hon är alltid glad och lycklig, Livet är en fest och du är bjuden!

Att jobba är det roligaste Blixtra vet, att gå på promenad är det roligaste Blixtra vet, att ligga i soffan och mysa är det roligaste Blixtra vet, ja i själva verket är allt så roligt i Blixtras liv att hon inte alltid vet var hon ska göra av sig själv.

Blixtra har begåvats med ett stort mått självförtroende och kaxighet, och hon är fullt övertygad om att det finns inget i världen som en liten tollartjej på 43,5 centimeter inte klarar av! Förutom Mira då förstås. För Mira är tuff. Riktigt tuff, tycker Blixtra.

 

Blixtra har, precis som sin mor Vessla, begåvats med en energi och arbetsvilja utan like, och vad hon än tar sig för gör hon det med bravur.

Hon är otroligt rolig att jobba med, och hon är nog den snabbaste tollare jag någonsin sett på en agilitybana. Hennes RC får det att gå ett sus genom publiken, och hon gör verkligen skäl för sitt namn.

 

Nu kan man kanske tro att det inte finns någon av-knapp på detta lilla röda blixtnedslag, men lika galen som hon är på agilitybanan, lika sansad är hon dock vid jaktträningen, något som hon redan bevisat genom sina höga poäng i working test.

Blixtra har fått vänta lite längre med lydnaden än sin mor, på grund av att hennes matte inte har lika mycket tid nu som hon en gång hade, men på tollarspecialen 2018 startade hon för första gången på ett år, och det gjorde hon med besked! Klassvinst i lydnadsklass 2 med 277 poäng!

 

I vardagen är Blixtra väldigt vänlig mot allt och alla, men hon kan ha lite svårt att hälsa lugnt och sansat, då Blixtras motto är "extra allt - alltid!"

Hennes favoritplats på kvällen är i soffan, mellan husse och matte, så nära man bara kan komma...

 

Blixtra har en kull valpar efter Fågelsjöns Fyndig , född 171112. Dessa valpar verkar gå i sin mors och mormors fotspår, med ett vänligt glatt sätt och en blixtrande energi.

 

 

Blixtras meriter:


# Svensk hoppchampion

# Kvalad till agility-SM 2018

# Uppklassad till klass 3 med 11 vinster(!) och en andraplats.

# Årets agilitytollare 2017.

# Andraplacerad nybörjarklass arbetsprov tollarspecialen 2018 med 96 poäng, tredjeplacerad 2017 med 94 poäng.

# Vinnare "gamla" lydnadsklass 2 tollarspecialen 2016 med 192,5 poäng.

# Vinnare lydnadsklass 2 tollarspecialen 2018 med 277 poäng.

# 92 poäng fortsättningsklass rallylydnad.

# BPH-beskriven med godkänt skott.


 

Blixtra SM 2019
Blixtra SM 2019 2
blixtra2
blixtra
Blixtra SM 2019 3