Vessla

Wildbird Vessla Vilding


 
Vessla, Vessla, fantastiska Vessla...

Vessla är hunden som lyckats med det ingen annan lyckats med.
Sommaren 2018 skrev hon historia när hon som första icke vallhund någonsin tog en individuell guldmedalj i agility-SM för largehundar.

Vessla är hunden som får mitt hjärta att svälla över av stolthet. Allt hon gör, gör hon med bravur. Lydnad, agility, rallylydnad, working test, jaktträning, det finns ingenting hon inte kan.

Med sitt vänliga, avslappnade sätt är hon dessutom en fröjd att leva med i vardagen. Hon vet inte hur man blir arg utan är vänligheten själv i alla situationer. Vessla är helt enkelt one of a kind, en sådan hund som man bara får en gång i livet. Och hon är min.

 

Vessla är vår egen uppfödning.
Hon är född 2011 och har allt det som vi tycker skall finnas i en riktigt bra tollare. Hon är nätt och smidig, 48 cm hög och har ett väldigt vackert uttryck.
Med sina mörka ögon och sitt vänliga sätt charmar hon alla hon möter. Hon har en energi och vilja som räcker flera gånger om, och en uthållighet när det kommer till träning som inte lämnar något att önska.

Till vardags är Vessla otroligt lätt att ha att göra med. Hon är snäll och vänlig mot alla, både hundar, människor och andra djur. Hon kan vara lös överallt och finner sig väl tillrätta i alla situationer. Hon är följsam och lydig och det är sällan man behöver höja rösten till henne. 


I tävlingssituationer visade Vessla redan som ung vilken kapacitet hon har.

11 månader gammal debuterade hon lydnadklass 1 där hon genast fick ett förstapris. Endast två månader senare debuterade hon lydnadstvåan med ett förstapris även där, och sommaren 2013, inte ens två år gammal, tog hon sitt första förstapris i elitklass lydnad. Idag kan hon titulera sig Svensk lydnadschampion.

Inom agilityn debuterade hon våren 2013 och tog sig redan sin första säsong upp till hoppklass 3. Idag är hon champion både i hoppklass och agilityklass, har flertalet fina placeringar, där SM-vinsten 2018 naturligtvis är det vi är allra mest stolta över. Vessla är en otroligt härlig hund att köra på agilityplanen, hon har ett enormt driv och en vilja av stål!

Vessla har även startat working test, och blev på tollarspecialen 2015 fjärdeplacerad bland över 100 starter med 93 poäng!

Den som ser Vessla på agilityplanen och i jaktskogen kan knappt tro att det är samma hund. I agilityn är hon explosiv, vild och galen, och i jaktträningen är hon fokuserad och tålmodig.

Vessla har även startat rallylydnad några gånger, och har 96 poäng i fortsättningsklass.

 

Nu ligger dock fokuset, förutom på agilityn, främst på jaktträningen, för trots att vi tränat kontinuerligt, har vi hittills inte kommit till start på jaktprov. Det har varit skador, valpkullar och krock med viktiga agilitytävlingar. Men kanske räcker tiden till någon dag...

 

Vessla har en kull valpar efter Tollarbos Tolle Von Ducke, födda 141017. Dessa har ärvt det bästa från båda sina föräldrar, med en enorm energi och arbetsvilja, och de går redan i Vesslas fotspår och utmärker sig i allt de tar sig för. Ett urplock av deras meriter: tollarmästare i lydnad 2018, tollarmästare i agility 2017, vinst lydnadsklass 2, tredjeplacerad lydnadsklass 1, 96 poäng i working test, förstapris öppenklass tollingjaktprov, hoppchampionat, samt agilitychampionat, deltagande agility-SM flertalet gånger och mycket mera.

Ur denna kullen har vi behållit en tik, Wildbird Röda Blixta, en hund med en otrolig energi och en stor portion självförtroende och kaxighet.

 


Vesslas meriter:


# Vinnare agility-SM large 2018.

# Sjätteplacerad agility-SM 2016.

# SJundeplacerad agility-SM 2017.

# Uppklassad till elitklass lydnad, endast 19 månader gammal.

# Svensk lydnadschampion

# Svensk agilitychampion

# Svensk hoppchampion

# Fjärdeplacerad nybörjarklass workingtest tollarspecialen 2015 med 93 poäng.

# Årets agilitytollare 2015, samt 2018.

# Vinnare elitlydnad tollarspecialen 2015, bästa tollare lydnadsklass 3 tollarspecialen 2018.

# 96 poäng fortästtningsklass rallylydnad.

# Mentalbeskriven med godkänt skott.


Vessla SM 2021 3 (2)
Vessla
Vessla SM 2021 (2)
Vessla SM 2021 2 (2)