Hooperskurser

HOOPERS

 

Hoopers är en helt ny hundsportgren i Sverige, som ursprungligen kommer från USA.

Hoopers går ut på att på avstånd dirigera hunden runt en bana bestående av hoops, tunnor, staket och tunnlar.
Föraren ska hålla sig inom ett förbestämt område och med röst och kropp dirigera hunden, utan att springa med.


I hoopers förekommer inga hopp eller snäva svängar, och bågar och tunnlar är anpassade för att även stora hundar utan svårighet ska kunna komma igenom. Detta gör att hoopers passar alla hundar, även de som på grund av skada eller ålder kanske inte längre kan köra agility.


Hoopers är en farfylld, rolig gren som utvecklar samarbete och distanshandling, utan att kräva att förare eller hund är superatleter!


Jag är utbildad hoopersinstruktör via Svenska Hoopersklubben.

Är du intresserad av att gå en hooperskurs? Håll utkik på min Facebooksida Wildbunch Agility, där jag lägger ut även mina hooperskurser.

Spela videon nedan för en liten introduktion till hoopers!

 

Agility steg 1-4

Steg 1 är kursen för dig som aldrig tränat agility förut, eller för dig som har en ny hund, och vill göra rätt från början.

I steg 2-4 bygger vi sedan vidare på det vi lärt oss.

Privatträning

Känner du att du gärna vill köra agility men kanske inte i grupp? Vill du ha en timme då all uppmärksamhet är på dig? Eller är ni ett gäng som vill träna ihop bara ni? Boka en privatträning!

Tävlingskurs

Jag har ett antal tävlingskurser, allt från klass 1 till klass 3++.

Här är tempot högt, och vi kör offensiv agility som det sprakar om!

Helgkurser

I mån av tid åker jag iväg och håller helgkurser. Dessa kan vara halvdag/heldag eller hel helg, och upplägg och ämne bestämmer ni själva! Jag kan även hålla kurs på vardagar om ni skulle vilja det.

Temakvällar

Under mina temakvällar går vi igenom vitt skilda ämnen. Vill du nörda ner i RC-träning, träna bana, utmana dig i slalom eller träna in-kommandon tills du svimmar? Då är temakvällarna något för dig!

Hooperskurser

Är du intresserad av att pröva en helt ny hundsport?
Tycker du att distanshandling verkar jättekul?
Har du en hund som kanske inte vill eller kan hoppa högt och svänga snävt, men vill ändå testa en rolig och fartfylld träningsform?
Testa hoopers!